Recept och bilder av Dennis YenEn mycket populär street food rätt från Osaka, en kålpannkaka
som kan toppas med många varierande toppings.
(4 portioner)

Kålpannkaka:
250 g vitkål, strimlad
3 dl salladslök, finhackad
2 ¼ dl vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 pkt dashipulver
2 ägg
2 pkt bacon
Olja till stekning

Topping:
Okonomiyakisås
Kewpie majonnäs
Aonori
Katsuobushi
Salladslök

Så här gör du:

  1. Ta fram en stor bunke och lägg i kål och salladslök. I en separat bunke vispar du ihop vatten, mjöl, salt, dashi och ägg tills den är slät. Häll smeten över i bunken med kål och lök, blanda väl.
  2. Hetta upp en stekpanna med 2 msk rapsolja. Använd en stansring om du har, gärna 15 cm. Placera i stekpannan och fyll med kålsmeten ungefär 1 cm tjock. Fungerar bra utan stansring, försök då forma så likt en cirkel så bra som möjligt med stekspaden. Sänk värmen till medelvärme och täck över med ett lock, tillaga 5 minuter.
  3. Lyft sedan på locket, ta bort stansring om du använder en sådan och lägg på bacon ovanpå kålpannkakan, sätt på lock och tillaga ytterligare 5 minuter. Nu kommer fettet rinna ner i pannkakan och samtidigt tillagas.
  4. Lyft på locket efter 5 minuter och vänd på pannkakan, tillaga under lock ytterligare 5 minuter, tills ytan fått färg och baconet har blivit krispigt.
  5. Värmehåll gärna pannkakorna i ugnen på ca 50 grader under tiden som du gräddar resterande pannkakor.
  6. Lägg upp på varsin tallrik, ringla över okonomiyakisås, majonnäs, strö över aonori, salladslök och katsuobushiflingor.Produkter som använts

Consent Management Platform by Real Cookie Banner